ElektroNed TEAMdag 2019: “Samenwerken is het nieuwe concurreren”

ElektroNed bestaat 25 jaar! Reden voor een hele feestelijke TEAMdag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Spreker Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, brak een lans voor de installatiesector en de grote kansen die er liggen. Wij zijn er klaar voor!

Verbinden, vernieuwen en versterken. Dat was het thema van de enerverende middag. De aanwezige ElektroNed-bedrijven herkenden zich daar erg goed in. De kracht van het samenwerkingsverband zit in vertrouwen en in samen sterk. Precies dat blijkt anno nu cruciaal voor ieder bedrijf dat succesvol wil zijn en blijven.

Terugblik scheidend voorzitter Rob Stoffer

Rob Stoffer, scheidend voorzitter van ElektroNed, nam als eerste het woord en keek terug op de afgelopen 25 jaar ElektroNed: “Helemaal aan het begin lag de focus meer op inkoop dan op samenwerking. We zagen echter al snel dat dat moest veranderen. We wilden de ElektroNed-bedrijven ondersteunen in hun totale bedrijfsvoering. Dat streven vereiste een sterke directie, een goed functionerende backoffice en structurele samenwerking met specialisten. Zo is ElektroNed vanaf die tijd ook georganiseerd. De jaarlijkse studiereizen, waarmee we in 2008 begonnen, gaven en geven een enorme boost aan onderling vertrouwen. Je leert elkaar tijdens zo’n reis echt goed kennen en dat is de beste basis voor samenwerken.

ElektroNed daagt daarnaast leveranciers uit samen nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Dat levert beide veel op, bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit, lichtconcepten en inspectie en beheer. ”

Doekle Terpstra: “Samen de koek voor de sector groter maken”

“We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen”, begint Doekle. “Denk aan zorg, infra, mobiliteit, duurzaamheid en de klimaatagenda. Ik ben ervan overtuigd, dat installatietechniek op al deze gebieden het verschil gaat maken. Techniekbedrijven zijn echter vaak nog de verborgen parels van Nederland. Ze verdienen een andere positie in de (bouw)keten en moeten dat ook manifest maken. Het is de sector van de toekomst. Het is natuurlijk ook letterlijk de sector van het verbinden. En dat moet je figuurlijk doortrekken. Je kunt niet alles alleen want alles verandert veel te snel. Door samen te werken maak je de koek voor de sector groter. In die zin is samenwerken eigenlijk het nieuwe concurreren. We moeten samen met de politiek meedenken over oplossingen. En we moeten met vereende kracht werken aan een oplossing voor de schaarste op de arbeidsmarkt, op alle niveaus.

Techniek Nederland is blij met de constructieve samenwerking met ElektroNed, de eerste branchepartner van onze vereniging. We gaan daar graag vol energie mee verder.”

Programma

12.00 uur Ontvangst met inlooplunch
13.00 uur Officieel welkom door Rob Stoffer, voorzitter van ElektroNed
13.15 uur Presentatie met keynote van Doekle Terpstra
13.50 uur Break
14.30 uur Presentatie van Patrick van Veen
15.30 uur Rondleiding door het park met gidsen
17.00 uur Wrap up met aansluitend netwerkbuffet en live muziek
19.00 uur Einde van de TEAMdag 2019

Locatie

Ouwehands Dierenpark
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Aftermovie

Bekijk nu de aftermovie van de succesvolle TEAMdag (speelduur 2:19).

Foto's