Geslaagde TEAMdag 2017

Op 7 november vond de TEAMdag plaats in het prachtig gelegen Jardin d’Hiverre van het Bomencentrum Nederland in Baarn.

Het jaarlijks terugkerende netwerkevent stond in het teken van “All-electric??” Is het mogelijk om in de toekomst geheel zonder gas te werken en te wonen? Om antwoord te geven op deze vraag gaven enkele sprekers hun visie op dit onderwerp.

Peter Molengraaf (Alliander) presenteerde een eigenzinnige visie op de veranderende rol van de netbeheerder. Roland Ferwerda (NKL) gaf inzicht in de ontwikkelingen op het terrein van elektrisch vervoer en welke gevolgen dit heeft voor de (decentrale) elektriciteitsvoorziening.

De innovatiemanager van Remeha, Marco Bijkerk, stelde de vraag centraal hoe in de winter voldoende duurzame stroom gegenereerd kan worden en concludeerde dat mogelijk (nieuw) gas daarvoor de oplossing zal bieden.

De eigenaar van onze eventlocatie, Hans Blokzijl, verzorgde een verrassend en humoristisch intermezzo.

De middag werd afgesloten door een prachtig levensverhaal van Arash Aazami. Deze ondernemer en systeeminnovator is vooral een vrij denker. Hij werkt met zijn team aan een Internet of Energy, waarbij transformatieve innovaties de mensheid in staat zullen stellen om toegang te hebben tot schone, conflictvrije energie uit overvloedige hernieuwbare bronnen.

Ton de Win, directeur ElektroNed: “We kijken terug op een geslaagde dag waarin uitdagende en inspirerende uitspraken werden gedaan over de toekomst van all-electric. Als samenwerkingsverband van elektrotechnische bedrijven spelen wij hierin een belangrijke rol. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van de duurzame energie nauwgezet en passen onze processen continu aan om nieuwe technieken zo optimaal mogelijk toe te passen.”

Locatie:

Het Bomencentrum in Baarn
Zandheuvelweg 7
3744 MN Baarn

Wanneer:

Dinsdag 7 november 2017

Presentaties

Ton de Win

ElektroNed TEAMdag 2017 - inleidende presentatie ElektroNed

Arash Aazami

ElektroNed TEAMdag 2017 - presentatie Arash Aazami

Peter Molengraaf

ElektroNed TEAMdag 2017 - presentatie Peter Molengraaf

Roland Ferwerda

ElektroNed TEAMdag 2017 - presentatie Roland Ferwerda

Roland Steinmetz

ElektroNed TEAMdag 2017 - presentatie Roland Steinmetz (EVConsult)

Foto's