Woensdag 3 november

In november 2019 hebben we onze laatste TEAMdag georganiseerd in Ouwehands Dierenpark. Deze stond in het teken van ons 25-jarig bestaan. Na een TEAMdag-loos jaar vanwege de Corona lockdown kijken we ernaar uit om iedereen weer te ontmoeten.

Wij organiseren onze TEAMdag traditiegetrouw op de eerste woensdag van november. Dit jaar dus op 3 november in het mooie Louwman Museum in Den Haag. Netwerken met collega’s en zakelijke relaties staat centraal en natuurlijk zorgen we voor enkele inspirerende sprekers.

Programma

12.00 uur Inlooplunch
13.00 uur Officieel welkom door Adriaan van der Neut, voorzitter van ElektroNed
13.30 uur Presentatie van Professor Piet Eichholtz
14.30 uur Break
16.00 uur Presentatie van Gerd-Jan Poortman
17.00 uur Bezoeken beneden verdieping museum op eigen gelegenheid
17.30 uur Hapje en drankje in het restaurant
19.00 uur Einde van de TEAMdag 2021

Locatie

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB DEN HAAG

Sprekers

 

Professor Piet Eichholtz

Professor Piet Eichholtz heeft topfuncties bekleed bij grote institutionele beleggers, waaronder het ABP. Tegenwoordig is hij hoogleraar in Real Estate Finance aan de Universiteit van Maastricht. Hij bestudeerde de huizenprijsindex vanaf 1628. Daarnaast onderzocht hij de obligatie- en aandelenindexen over de gehele 20e eeuw en de rente sinds 1800. Vanuit zijn historische kennis over deze indexen trekt hij de lijnen door naar de toekomst. In deze toekomst zien we twee dominante trends: duurzaamheid en demografie. Ieder bedrijf in de onroerendgoedsector zal hiermee rekening moeten houden. Veel succes heeft Piet Eichholtz met zijn Captains Dinner bijeenkomsten voor ondernemers en leidinggevenden in de onroerend goed sector die in een exclusieve omgeving worden georganiseerd.

Winston Churchill heeft gezegd “We shape buildings and afterwards our buildings shape us”. Het is inderdaad logisch dat gebouwen onze gezondheid en prestaties beïnvloeden, zeker omdat we 90% van onze tijd binnen doorbrengen. De Universiteit Maastricht heeft hier de laatste jaren diepgaand wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. We meten binnenklimaat in woningen, kantoren en scholen met behulp van klimaatsensors en door middel van enquêtes. Daaruit blijkt onder andere dat achterblijvend woningonderhoud slecht is voor de gezondheid van de bewoners, dat een goed binnenklimaat minder zieke kantoorgebruikers oplevert, en dat leerlingen minder presteren als het klimaat in hun lokalen slecht is. 

Voor deze TEAMdag neemt Professor Eichholtz ons mee in zijn inzichten in de opbrengsten van verduurzaming van woningen en gebouwen, in een tijd dat het in het publiek debat vooral over de kosten gaat.

Gerd-Jan Poortman

Sinds 1999 is Gerd-jan Poortman professioneel zeiler en heeft hij in die sport veel weten te bereiken. Zo won hij zeven wereldkampioenschappen en zeilde drie keer de wereld rond tijdens de Volvo Ocean Race. Die laatste race staat bekend als hét grootste zeilevenement ter wereld. Zeven boten zeilen acht maanden lang de wereld over en leggen in totaal zo’n 75.000 kilometer af. Met de voorbereiding erbij ben je als zeiler ongeveer anderhalf jaar van huis.

Het is een prestigieus evenement waarvan vrijwel iedere zeiler droomt en aan wil meedoen. De eerste keer dat de Volvo Ocean Race plaatsvond was in 1973. Inmiddels zijn er dertien edities geweest waarvan de laatste, in 2018, finishte in Scheveningen. Gerd-Jan mocht daarbij aanwezig zijn als ambassadeur.

Als zeiler had hij de eer om drie keer deel uit te maken van een deelnemend team. De eerste keer dat hij meevoer was in 2005-2006 voor het team ABN Amro van zeilers onder de dertig jaar. In 2008-2009 mocht hij opnieuw meedoen, nu voor team Delta Loyd. De voorlopig laatste keer dat hij aan de Volvo Ocean Race meedeed was in 2014-2015 namens team Brunel. Het was voor hem iedere keer weer een grote eer om deel uit te mogen maken van een team, dat bestaat uit negen bemanningsleden van een hoog niveau die afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld.

Al jaren geeft Gerd-Jan keynotes en high performing trainingen waarin hij zijn boodschap probeert over te brengen op het bedrijfsleven. Daarbij maakt hij gebruik van zijn eigen concept, we by me. Een concept dat hij tijdens zijn jaren als professioneel zeiler heeft ontwikkeld. Het bestaat uit vier concrete stappen die samen de basis vormen om succesvol als team te kunnen presteren, stappen die leiden naar high performing.

Een belangrijke rol daarin speelt teamwork. Zonder met anderen samen te werken, kun je als zeiler niet de wereld rondvaren. Ben je geen goed team, dan raak je stuurloos en verlies je de juiste koers of erger. Het is van groot belang om je teamgenoten te kennen, zodat je weet wat elkaars sterke en minder sterke punten zijn en je daar op kunt inspelen. Alleen als er als team wordt geopereerd, kunnen er successen worden behaald. Dat is niet alleen zo op het water, maar ook in het bedrijfsleven.

Alleen entree met geldige QR code op de Coronacheckapp

De anderhalve meter maatregel geldt niet meer. Wel zijn wij genoodzaakt om bezoekers bij de ingang te vragen om een coronaentreebewijs. Dit kan een QR-code in de app zijn, een papieren QR code, een papieren bewijs van vaccinatie of herstel of een actuele negatieve test. Voor meer informatie kunt u de website van de Rijksoverheid bezoeken.